درباره ما

شرکت پلاسما فارمد سرو سپید

در سال 1398 ایده گرده همایی تیمی متشکل از مهندسین فرآیند، صنایع و پزشکی به همراه چند پزشک داروساز ذیل عنوان کارگروه بومی سازی صنعت پلاسما و داروهای مشتق از آن در واحد تحقیق و توسعه هولدینگ سرو سپید کلید خورد. با توجه به سابقه 5 ساله آفرزیس درمانی یکی از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ، هدف این گروه ورود به این صنعت با رویکرد اشراف کامل بر تمام فرآیندهای احداث، تجهیز و بهره برداری مراکز جمع‌آوری پلاسما در سطح کشور تعیین شد.

در قدم اول پس از پیمودن فاز مطالعاتی و کسب مجوز موافقت اصولی راه اندازی مرکز جمع آوری پلاسمای استاندارد سورس انسانی در شهر قم، عملیات ساخت یک مرکز اهدا در مهر ماه سال 1400 شروع گردید و در قدم بعد همزمان با ثبت و انتقال مالکیت و دانش فنی به شرکت پلاسما فارمد سرو سپید در شهر قم این شرکت موفق به اخذ پروانه بهره برداری و گواهی GMP از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور در بهمن ماه 1401 گردید و از ابتدای اسفند همان سال رسما فعالیت خود را در جمع آوری حجم گسترده ای از پلاسمای سورس در این شهر آغاز نمود.

هم اکنون مرکز اهدا و جمع آوری پلاسمای سروسپید شماره 1 قم، با بهره‌وری از بهترین و به‌روزترین دستگاه‌های پلاسمافرز، همکاری با بهترین متخصصان و پزشکان جوان داروساز، تیم پرستاری متبهر و تیم قدرتمند پشتیبانی شرکت همه روزه حتی ایام تعطیل به پشتوانه فرهنگ انسان دوستانه اهدا پلاسما  در حال خدمت رسانی به مردم عزیز کشور می باشد. در هر حال حاضر تیم کیفی مرکز اهدا متشکل از کارشناسان تضمین کیفیت، کنترل کیفیت، مدیر پزشکی و مسئول فنی (پزشک داروساز) به صورت تمام وقت و موشکفانه، مستقلا پروسه تولید پلاسمای سورس این مرکز را تحت نظر دارند تا این ماده اولیه ارزشمند در سلامت کامل و با بالاترین کیفیت برای پالایشگران داخلی و خارجی، جهت تولید داروهای بیولوژیک مشتق از پلاسما موسوم به PDD که تنها منبع تولید آنها پلاسمای سورس انسانی است قرار دهند تا با تولید این داروها حجم قابل توجهی از نیاز بیماران کشور را تامین گردانند.

اینک با اتکا به تجربیات و دانش فنی ارزشمند موجود در شرکت در زمینه ساخت، تجهیز، آموزش پرسنل، فرهنگ سازی اهدا پلاسما و اخذ استاندارد های کیفی لازم در مراکز اهدا پلاسما به عنوان سایت تولید ماده اولیه داروهای بیولوژیک در قلب شهرها تیم فنی مهندسی شرکت پلاسما فارمد توان ساخت، توسعه و مشاوره به شرکت های همکار خود را جهت ورود و یا افزایش بهره وری در این صنعت نوپا را دارد. اما متاسفانه در سالهای اخیر با توجه به افزایش نرخ ارز و تاثیر آن در افزایش قیمت های تمام گروه های کالایی و تکنولوژی بالای تجهیزات و الزامات کیفی در این صنعت هزینه های راه اندازی و بهره برداری مراکز اهدا پلاسما بسیار بالا بوده و همچنین بلند مدت بودن بهره وری مالی این کسب و کار خدماتی – اقتصادی و تقابل معنا دار آن با قیمت گذاری دستوری محصول نهایی تولید شده، تمایل سرمایه گذاری در آن را بین بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به حداقل رسانیده است. و علی رقم وعده حمایت های محدود مالی دولت در برنامه ششم و هفتم توسعه با در نظر گرفتن ماهیت اشتغال زایی و تولیدی بودن آن شاهد مواجهه شرکت های پلاسمایی با بحران های شدید مالی هستیم. اما تیم مدیریت مرکزی هلدینگ، برای برون رفت از این بحران و حفظ سرعت توسعه، هوشمندانه استراژی جذب سرمایه را از گزاران فعال و خوشنام در صنعت تولید دارو در پیش گرفت تا بتوان حتی در این شرایط حساس کنونی کشور و نیاز اساسی مردم به این داروها، به جای خروج ارز و واردات این داروها که در اکثر مواقع با کمبود جهانی در سطح تمام کشور های جهان مواجه هستند، راه توسعه و خودکفایی را بر خود هموار گردانید و برگ زرین دیگری بر کارنامه نخبگان علمی و اقتصادی این مرز بوم را نقش ببندد.

با این همه، مفتخریم که اعلام کنیم هم اینک در حال ساخت و تجهیز مراکز اهدا پلاسما در شهر شیراز، کرمان و کاشان میباشیم و همچنین تیم دارویی این شرکت در حال همکاری برای بهره برداری از سومین پالایشگاه فرآورده های پلاسمایی در سطح کشور با معتبر ترین شرکت های همکار در صنعت پر فراز و نشیب پلاسما میباشد.

هر فرد بالغ حدود ۵ لیتر خون دارد،خون از دو قسمت سلولی و پلاسمایی تشکیل شده است. پلاسما ۵۶٪ حجم خون را تشکیل می‌دهد که ۹۰٪ آن آب و ۱۰٪ بقیه شامل املاح، قند، چربی و پروتئین‌هایی نظیر فاکتورهای انعقادی، آنتی‌بادی‌ها و …. می باشد و از پلاسما داروهایی تهیه می‌گردد که ادامه حیات تعدادی از بیماران خاص از جمله بیماران هموفیلی وابسته به این داروهاست.

در اهدای پلاسما بخش مایع خون اهداءکننده از سلول‌ها جدا می‌شود، خون از یک بازو گرفته می‌شود و برای جداسازی پلاسما وارد یک دستگاه پیشرفته شده سپس گلبول‌های قرمز و پلاکت‌های اهداکننده همراه مقداری نمک به اهداکننده بازگردانده می‌شوند.

پلاسماهای جمع آوری شده، در پالایشگاه های داخل کشور تبدیل به دارو شده و بدست بیماران می‌رسد.

ما برآنیم تا با تلاش بی وقفه بتوانیم همچون گذشته، رضایت خاطر بخش درمان و بیماران عزیز را جلب نماییم و به عنوان شرکتِ پیشرو در عرصه ارائه خدمات نوین پزشکی در خدمت جامعه پزشکی باشیم.